12 edelstenen en mineralen voor spirituele groei en bewustzijn [ascentiekristallen]

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 22:04

Deze edelstenen, mineralen en kristallen stimuleren spirituele groei en bewustzijn. Ze worden ook wel ascentiekristallen genoemd omdat ze je helpen met opstijgen naar hogere sferen. Met ascentiekristallen worden edelstenen en mineralen met een hoge frequentie bedoeld. Spiritueel ontwaken gaat niet in een keer en als je net bezig bent met je spirituele journey kan je beter beginnen met basis edelstenen zoals rozenkwarts, amethist en malachiet. Deze blog is dan ook voornamelijk voor mensen die al wat verder in hun spirituele journey zijn. 

1. Spiritkwarts

Spiritkwarts wordt ook weleens cactus kwarts genoemd. Het is een kristal van harmonie en eenheid. Het is verbonden met alle chakra´s en verwijdert de blokkades met zijn hoge vibraties en je te vullen met hoge universele liefde. Dit kristal bevordert harmonie, temt overweldigende gedachten en bevordert openheid en verbinding en vrede in groepsdynamiek. Spiritkwarts wordt vaak gezien als het kristal voor spirituele evolutie. Deze steen kan je helpen met alles van astraal reizen tot droomwerk en verhoogde psychische bescherming. Er zijn vele soorten spiritkwarts waaronder amethist spirit kwarts, citrien spirit kwarts, rook spirit kwarts, bergkristal spirit kwarts en aqua aura spirit kwarts. 

Spiritkwarts

2. Amethist 

Amethist opent de kruin chakra en nodigt het 3e oog chakra aan om zich te open. Het 3e oog staat erom bekend een van de krachtigste intuïtie tools te zijn. Omdat amethist het 3e oog aanwakkert zorgt het ervoor dat je intuïtie tot bloei kan komen. Maakt kalm en brengt helderheid. Gaat negativiteit tegen en biedt steun bij beslissingen nemen. Dankzij de goddelijke spiritualiteit die amethist met zich meebrengt is het een geweldige steen voor mensen eraan te herinneren dat het onbekende niks is om te vrezen. Amethist herinnert ons eraan dat in spiritualiteit een balans is, het gaat niet allemaal om het om negativiteit heen dansen en denken dat spiritueel ontwaken leidt tot alleen positief denken, maar ook het herkennen van duisternis en het eren zonder het voor eeuwig in je hart te houden. Het triggert een vonk die onze diepste bron van inspiratie onthult. Amethist voedt meditatie, moedigt slaap aan en helpt ons naar diepere, goddelijke paden in het leven te gaan, het bevordert grote transformaties in ons leven. Beschermt de geest tegen donkere magie. Het creëert een veld met lichtenergie om zich heen wat je aura kan reinigen en beschermen en als de steen groot genoeg is een ruimte kan reinigen en beschermen. Amethist helpt contact maken met hogere energieën en gidsen.

We hebben verschillende amethist edelstenen in ons assortiment, klik op shop om ons amethist assortiment te bekijken.

3. Blue lace agate

Blue lace agate opent de keel chakra. De energie van blue lace agate spoelt over je heen als een zacht stromend beekje en wast al je zorgen weg. Het is een symbool van vrijheid en sereniteit. Blue lace agate helpt je om een hoger spiritueel niveau te bereiken en is heel nuttig als je werkt aan je spirituele kant en hier een weg in probeert te vinden. Het moedigt je aan je spirituele waarheid te uiten op een manier die niet bedreigend is voor jezelf of voor anderen. Verbind je gedachten met je spirituele vibratie en brengt diepe vredige gevoelens met zich mee. Het is een serene en rustgevende steen en brengt op een zachte manier gemoedsrust. 

We hebben blue lace agate in ons assortiment, klik op shop om onze blue lace agate te bekijken.

4. Maansteen

Maansteen staat bekend als de steen van innerlijke visie en vrouwelijke energie. Bezit de energie van de maan en brengt kalmte, balans en intuïtie aan de drager. In India heeft de Maansteen een lange geschiedenis als hulpmiddel om goddelijke wijsheid en helderziendheid te bevorderen. De maansteen is verbonden met al onze emoties, de keringen van de getijden, het lichte en het donkere en de diepte van je ziel. De maansteen versterkt paranormale gaven en verbinding met de chakra's. De maansteen is verbonden met de hart chakra, het 3e oog chakra en de kruin chakra. Het heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt om dromen te herinneren. 

We hebben maansteen in ons assortiment, klik op shop om onze maansteen te bekijken.

5. Lapis lazuli

De naam lapis lazuli vertaalt naar ´heaven stone´. De edelsteen wordt al duizenden jaren gebruikt om de geest te openen en verlichting te bereiken. Het wordt ook wel de steen van waarheid genoemd, het moedigt eerlijkheid aan in gesproken en geschreven woorden. Maakt eerlijk, oprecht, en helpt innerlijke waarheden te vinden en accepteren en helpt je je weg terug te vinden naar het eigen zijn. Het brengt heldere inzichten en zet de bovenste chakra ́s open en verbindt ze met elkaar. Lapis lazuli is verbonden met de keel chakra, 3e oog chakra en kruin chakra, dit zijn de bovenste chakra´s. Maakt het verborgene zichtbaar. Het leert de drager zichzelf te nemen en zien zoals diegene is en brengt spirituele ontwikkeling en zuivere communicatie met zich mee. Het bevordert spirituele kracht en vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. Lapis lazuli helpt ook bij depressie, door simpelweg met de steen het lichaam aan te raken verbeter je je mentale, fysieke, spirituele en emotionele conditie. 

We hebben verschillende lapis lazuli edelstenen in ons assortiment, klik op shop om onze lapis lazuli assortiment te bekijken. 

6. Angeliet

Angeliet verbetert spiritualiteit en spiritueel bewustzijn, met een vredige energie die kalmerend en geruststellend is. Helpt je met contact te maken met de kosmos en biedt ondersteuning in het uiten van je gevoelens en waarheden. Angeliet is ideaal voor het begrijpen van een hogere waarheid, bijvoorbeeld naar de wortel van problemen in je persoonlijke leven en je authentieke innerlijke stem te ontdekken. Het bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Angeliet bevordert astraal reizen, spirituele ervaringen en communicatie [met name met engelen] maar zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft. Deze edelsteen kan op het 3e oog geplaatst worden bij astraal reizen en om contact te maken met engelen en hogere energieën. 

We hebben angeliet in ons assortiment, klik op shop om onze angeliet te bekijken.

7. Labradoriet

Labradoriet creëert een schild voor aura´s en beschermt tegen de negativiteit in de wereld en op deze manier promoot het een veilig en gegrond bestaan. Het beschermt ook tegen energievampieren, mensen die je energie opslurpen. Het laat je jezelf, je ware ik ontdekken, wakkert je intuïtie aan en je innerlijke spirit. Labradoriet helpt ook met het ophalen van vergeten herinneringen, het heelt wat is verzwakt en beschermt dat wat wordt bedreigd. Door labradoriet zijn vele kleuren, de regenboog die te zien is in de steen, wordt de edelsteen gelinkt aan de poollichten. Labradoriet is een herinnering dat de beste helende stenen vaak verbonden zijn met alle elementen, aarde, lucht, water en vuur. Deze edelsteen toont een weg naar zelfverzachting, artistieke ambitie, kosmische energie en het verhogen van onze eigen mentale helderheid. Labradoriet is verbonden met de keel chakra en het 3e oog chakra. Het is een goede steen als je werkt met gidsen, hogere energieën, spirituele kennisbronnen, andere dimensies, vorige levens en helpt je ook weer veilig naar het hier en nu terug te keren. Hierdoor is het een perfecte edelsteen om te dragen tijdens meditatie, mediumschap, lichtwerk, sjamanisch reizen, droomwerk en andere spirituele activiteiten. 

We hebben verschillende labradoriet edelstenen in ons assortiment, klik op shop om onze labradoriet collectie te bekijken.

8. Bergkristal

Bergkristal wordt ook wel de Master Healer genoemd, en de edelsteen doet zijn naam eer! Bergkristal gaat helemaal om spirituele groei, het kristal is verbonden met alle 7 chakra´s, het ruimt blokkades op, het reinigt je aura en nodig energie uit om te stromen. Het beschermt de aura ook tegen straling van elektriciteit, milieuvervuiling en wateraders. Wel moet gezegd worden dat bergkristal vooral de kruin chakra stimuleert. Het maakt de geest vrij van negativiteit en vergroot een hogere spirituele ontvankelijkheid. 

We hebben verschillende bergkwarts edelstenen in ons assortiment, klik op shop om onze bergkwarts collectie te bekijken.

9. Moldaviet

Moldaviet staat onder de categorie van glas, het is een vorm van tektiet en het werd gevormd door een inslag van 2 meteorieten die tegelijkertijd 15 miljoen jaar geleden insloeg op de aarde. Door de hitte smolten grote hoeveelheden en werd het de ruimte in geslingerd, na terugkomst in de atmosfeer stolden deze fragmenten van aardse materie, vermengd met de buitenaardse materie en vielen terug in/op de grond waarvan een zeer klein deel moldaviet werd. Het is een van de krachtigste stenen omdat het letterlijk van de sterren viel. Zelfs onze voorouders in de Neolithische tijd gebruikten moldaviet om de vruchtbaarheid te ondersteunen. Archeologen hebben in Oost-Europa naast Moldavitische amuletten gereedschappen gevonden die dateren uit 25.000 B.C. Het heeft een sterke frequentie en zelfs wanneer je het aanraakt, kan je deze energie voelen. Omdat moldaviet aarde en sterrenstof is dat samen in gesmolten, is het echt een steen van transformatie en kan het ongelofelijke veranderingen brengen in hen die weten hoe ze deze buitenaardse energie moeten belichamen. Vele geloven dat moldaviet naar de aarde is gestuurd om ons te helpen tijdens onze ascentie. Het valt niet te ontkennen dat dit glas veel energie heeft en dat grote energie grote verschuivingen met zich meebrengt. Sommige mensen hebben een grote ervaring wanneer ze moldaviet voor het eerste aanraken, genaamd de moldaviet flush, het kan een intense warmte aflaten en soms worden ze licht in het hoofd en voelen ze een grote energie shift. Het is een bijzondere spirituele en inzichtgevende steen die persoonlijke en spirituele groei stimuleert en inzichten geeft in wat het doel is van ons bestaan. Moldaviet overstijgt tijd, ruimte en dimensies, hierdoor helpt het contact te maken met andere dimensies, buitenaards leven, en vorige en toekomstige levens. Het bevordert de intuïtie, helderziendheid, divinatie, mediamieke gaven en helpt mensen met reïncarnatie problemen en mensen die moeite hebben met hun aardse bestaan. Ook geestelijk werkt de steen bevrijdend en inzichtgevend. 

Moldaviet Moldavite

10. Super seven

Super seven omvat 7 edelstenen in een kristal, namelijk amethist, bergkristal, cacoxeniet, rutielkwarts, lepidocrociet, rookkwarts en geotithe. Door middel van deze 7 mineralen prioriteert super seven het geven van totale balans aan je en je controle geven op alle aspecten van je leven. Je ziel wordt heel erg geaffecteerd door het super seven kristal, het is perfect voor manifestatie, mentale helderheid, spirituele groei, helderziendheid, contact leggen met vorige levens, bescherming door negativiteit af te weren en mediteren. Super seven is verbonden met alle 7 hoofdchakra´s. Het is een sleutel ingrediënt om het geestenrijk te bereiken en de wijsheid en oude wezens erin te begrijpen ontsleutelen. De hoge frequentie van dit kristal helpt je om je energie in te stellen als de energie van een celestial wezen, wat je toestaat om beter de betekenis van alles te begrijpen en het doel van je ziel. Het helpt om aan antwoorden te komen op vragen die je al je hele leven hebt. Super seven zal helpen je bewustzijn te verbreden terwijl het je ook pusht om volledige mentale helderheid te bereiken. 

Super Seven

11. Seleniet

Seleniet is een beschermende steen die een persoon of ruimte bescherming biedt tegen negatieve invloeden en invloeden van buitenaf. Het heeft de kracht om andere edelstenen en mineralen te reinigen en op te laden, blokkades in je aura op te lossen, hoge frequenties in je lichaam te begeleiden, spirituele groei te promoten en mentale helderheid te brengen. Seleniet is verbonden met de hogere chakra´s zoals de hart chakra, 3e oog chakra, kruin chakra, causal/bindu chakra, soul star chakra en stellar gateway chakra. Het wordt heel vaak gebruikt in holistische en energetische therapieën waaronder reiki om bijvoorbeeld de aura te reinigen. Het is gebruikt om een duik in vorige levens te nemen en de engelen rijken en om spirituele gaven te openen, ongewilde entiteiten los te koppelen en om verschillende soorten bewustzijn te belichamen.

Seleniet Selenite

12. Angel aura kwarts

Angel aura kwarts is een brug om hoger kennis te channelen, vorige levens te herinneren en inzicht te krijgen in je spirituele missie in je huidige leven. Moedigt natuurlijke intuïtie en inzichten aan, Het is verbonden met de hart chakra, kruin chakra, soul star chakra en de stellar gateway chakra en alle sterrenbeelden. Het is een goddelijk kristal en je kunt de energie voelen door het kristal simpelweg aan te raken net zoals bij moldaviet. Net zoals bergkristal is het een Master Healer. Angel aura kwarts brengt helderheid in beperkte overtuigingen, brengt het lichaam in balans en brengt kalmte. Het zorgt voor een toename in dagelijkse energie, emotioneel en mentaal heelt het wanneer je wordt overladen met negatieve emoties. Dit krachtige kristal zal helpen iemands doelen en dromen onder controle te houden en een pad naar die dromen bieden. 

Angel aura kwarts

Nieuwsbrief inschrijving


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.