10 Kruiden tegen Hoofdpijn en Migraine

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 01:12

De natuur is een levende apotheek, boordevol met geneeskrachtige planten. Zoals Rudolf Steiner zei: ´Voor elke menselijke ziekte bestaat er ergens in de wereld een plant welke de genezing is. Ik geloof dat er een genezend potentieel in elke plant zit wat integraal onderdeel is van hun evolutie, net zoals het deel is van de menselijke evolutie om met dit prachtige geschenk van de natuur te leren omgaan.´

Veel mensen die last hebben van hoofdpijn of migraine gebruiken paracetamol of advil om de dag door te komen, maar dit kan je niet op lange termijn blijven gebruiken omdat er op lange termijn andere gezondheidsklachten aan verbonden zitten. Mensen gaan dus opzoek naar een alternatief medicijn en komen vaak uit bij natuurgeneeskunde waarbij gewerkt wordt met kruiden die lichamelijke klachten voorkomen en verhelpen. 

Hier ga ik dieper in op kruiden en natuurlijke middelen die kunnen worden ingezet om hoofdpijn en migraine te voorkomen en te verhelpen. Hoofdpijn gaat vaak gepaard met een ontsteking dus ik raad onder andere ook kruiden aan die pijnstillend en ontstekingsremmend zijn. Dit zijn enkele kruiden die helpen bij hoofdpijn en migraine, natuurlijk zijn er veel meer kruiden die uitkomsten bieden.

1. Moederkruid

Moederkruid wordt ook wel Feverfew genoemd. Het wordt al eeuwen traditioneel gebruikt als een middel tegen hoofdpijn en migraine. Het kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Ontstekingen spelen vaak een rol bij migraine. Moederkruid ontspant ook de bloedvaten waardoor de doorbloeding naar de hersenen beter wordt.

Het kan even duren voordat je de effecten van moederkruid gaat merken maar als je het met regelmaat en consistentie gebruikt kan het ertoe leiden dat je minder last krijgt van migraine. 

2. Duizendblad

Duizendblad heeft ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert pijn en ontstekingen.

3. Gember

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan pijn en misselijkheid verminderen, mensen die last hebben van hoofdpijn en migraine hebben ook vaak last van misselijkheid. Het kan ook de frequentie en intensiteit van migraine en hoofdpijn verminderen.  

4. Kurkuma

Kurkuma heeft krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Uit onderzoek is ook gebleken dat het migraineaanvallen kan verminderen. 

5. Ginkgo biloba

In traditionele Chinese geneeskunde werd het al ingezet tegen hoofdpijn. Ginkgo biloba bevat stoffen die de bloedvaten kunnen verwijden en de bloedcirculatie kunnen bevorderen. Hierdoor kan het migraineaanvallen verminderen. Het bevordert ook een gezonde hersenfunctie.

6. Citroenmelisse

Citroenmelisse heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel, is mild pijnstillend en vermindert ontstekingen. Hoofdpijn en migraine komen vaak voort uit ontstekingen en overgevoeligheid van het zenuwstelsel. 

7. Lavendel

Lavendel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Omdat lavendel deze eigenschappen heeft vermindert het ook stress, slapeloosheid en angst. Dit zijn allemaal dingen die een cruciale rol spelen bij hoofdpijn en migraine. Lavendelolie toevoegen aan je voorhoofd voor je gaat slapen kan ook een uitkomst bieden bij hoofdpijn.

8. Hoefblad

Een studie heeft aangetoond dat het migraineaanvallen kan verminderen. 

9. Pepermunt

Pepermunt ontspant de spieren en vermindert spanning in het algemeen. Het verbetert de bloedcirculatie en vermindert misselijkheid. Pepermuntolie toevoegen aan je voorhoofd voor je gaat slapen kan ook een uitkomst bieden bij hoofdpijn.

10. Valeriaan

Valeriaan helpt bij slaapproblemen, angst en stress. Het bevordert ontspanning en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. 

Vitamine en mineralen bij hoofdpijn en migraine

Misschien kom je vitamine D tekort, laat dit checken want hier krijg je hoofdpijn van. Als je last hebt van migraine kun je vitamine B2 en B5, magnesium citraat of Q-10 innemen.

Ons hoofdpijn en migraine elixer

Ons hoofdpijn en migraine elixer is samengesteld uit duizendblad, kamille, lavendel, pepermunt, tijm en valeriaan. Het is samengesteld uit kruiden die worden ingezet bij deze lichamelijke klachten. Klik op deze link om een kijkje te nemen bij dit product Hoofdpijn en Migraine | Elixer

Nieuwsbrief inschrijving

Ontvang speciale aanbiedingen, kortingscode´s en update´s over nieuwe blogs en producten. Schrijf je in en ontvang direct een kortingscode van 15% op je eerste bestelling.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.